• 003.jpg
  • 014.jpg
  • 009.jpg

Øvrige traditioner

Jul
Hver afdeling afholder en juleaften i huset kort tid inden jul for børn og miljøterapeuter. Det tilstræbes at børnene gives mulighed for at opleve en traditionel dansk jul hvor der serveres både flæskesteg og andesteg med tilbehør, og ris á l´amande. Herefter synges der julesange og danses om juletræet hvorefter julemanden kommer på besøg med gaver til børnene.

I december gives der mulighed for at hvert barn tager på tur sammen med en voksen for indkøb af julegaver

Det er en fast tradition at forældre, søskende og pårørende hvert år inviteres til juleklip på Nebs Møllegård. Hver afdeling afholder i december juleklip hvor der er mulighed for at lave dekorationer og juleklip.
Vi afslutter arrangementet med fælles aftensmad.

Fastelavn
Vi afholder fastelavn hvert år. Det er en tradition som finder sted i skoletiden hvor børn og lærere, går samlet rundt på Nebs Møllegård og indsamler lidt godter.
Man er udklædt efter behag, og det kan tit være fantasifulde udklædninger.

Sommerfest
Sommerfesten er et arrangement for både børn, forældre søskende og pårørende. Vi mødes på de respektive afdelinger, nyder det gode vejr, og herefter spilles fælles rundbold for samtlige deltagere på vores fodboldbane. Der er boder som børnene har været med til at udforme hvor alle er velkomne til at prøve forskellige ting, og herefter afsluttes dagen med aftensmad.

Fælles morgenmad uge 33 og uge 1
Alle børn ansatte på Nebsmøllegård, mødes på den første skoledag efter sommer og juleferie til fælles morgenmad i tumlesalen i skolen. Vi synger gerne et par sange og spiser mens forstanderen byder velkommen til det kommende skolesemester.

Påsken
Påsken fejres ved at der pyntes op på afdelingerne for at markere højtiden og som det hører sig til med påskeæg etc.

Lindetræet springer ud
Når det store lindetræ ved parkeringspladsen er ved at springe ud, begynder børnene at se efter hvornår bladene er så store som en femkrone. Når bladene er det, så ved børnene at forstanderen vil byde på is på parkeringspladsen ved Møllen.

Skt. Hans
Skt. Hans aften er der altid bål ved gokartbanen, der synges fællessang og alle tilbydes en is.

Fødselsdage
Fødselsdagen er en vigtig dag for de fleste børn. Vi har en fast tradition for at planlægge og gennemføre fødselsdage således at børnene kan opleve at blive fejret på denne særlige dag. Det kan foregå ved at barnet bliver vækket med fødselsdagssang af alle de andre børn og får en gave. Barnet tilbydes mulighed for at ønske sig noget særligt at spise til morgenmad. Om eftermiddagen finder selve fødselsdagen sted og der vil blive serveret lagkage der indeholder hvad barnet kunne tænke sig, kagemand, kakao, flødeskum og boller. Denne særlige dag kan barnet også ønske sig at få serveret sin livret som aftensmad. Nogle børn har ofte ønske om at invitere en gæst fra en af de andre boafdelinger.

Afskedsreception for børn
Når barnet eller den unge skal flytte fra Nebsmøllegård, iværksættes et udskrivningsforløb ideelt af 3-6 måneders varighed. Dette forløb er en del af det samlede behandlingstilbud.